Adem geeft en neemt leven en beïnvloed alles ertussen in – leer het zelf doen of met hulp van een pro

Waar zijn we zonder adem? Nergens. Het fascineert mij enorm 🙂

Aandacht voor adem komt in de reguliere zorg nog maar zelden voor

Ik vind dit begrijpelijk en onbegrijpelijk

Begrijpelijk

De artsen die nu actief zijn, zijn opgeleid volgens de inzichten van Descartes dat lichaam en geest gescheiden zijn. Ze zien het lichaam als een machine dat gerepareerd moet worden als het kapot is. De rol van adem bij het ontstaan van leven, leven en de dood speelt hier geen rol in.

Onbegrijpelijk

De afgelopen +- 20 jaar is in wetenschappelijk onderzoek wel duidelijk geworden dat lichaam en geest met elkaar in verbinding staat. En dat adem hierbij een essentiële rol vervuld. Het zorgt niet alleen voor leven en dood, het heeft ook invloed op gezondheid en ziekte. Misschien heb je het al wel eens zelf ervaren? Ik gebruik ademhalingsoefeningen als ik mezelf op stress betrap. Het effect is dat ik na afloop van de oefening geen stress meer voel. Hoe tof is dat?

Onderneem zelf actie

Leer zelf wat de mogelijkheden van ademhalen jou te bieden hebben. Ik weet zeker dat als je het (weer/meer) doet je er baat bij zult hebben. Plan je aandacht voor ademhaling in je agenda in en doe het:

Zelf doen: ademhalingsoefeningen

  1. Box Breathing
  2. Ademhalen voor beginners
  3. 4-7-8-ademhaling

Met hulp van GoAnyCare ademhalingsprofessionals

  1. Wanneer je op de link GoAnyCare ademhalingsprofessionals klikt opent een nieuw tabblad.
  2. Bij de groep ‘subject’ heb ik het woord ‘ademhaling’ gekozen. Hier vind je professionals die ik zelf de afgelopen jaren verzamelt hebt. Sommigen ken ik persoonlijk, van andere heb ik boeken gelezen of op een andere manier onderzoek naar gedaan.
  3. Een andere manier van professionals vinden is door bij de groep ‘disease’ een ongemak te kiezen waar je mee geconfronteerd wordt. Daar vind je verschillende mogelijkheden die kunnen helpen. Ontdek zelf wat helpt.
  4. Vind je bij jou ongemak 0 mogelijkheden? Stuur me dan alsjeblieft een mailtje. GoAnyCare is nog volop in ontwikkeling en door te mailen kan ik uitzoeken of ik je kan helpen: Caroline@GoAnyCare.com

Succes en plezier met het (meer) ontdekken van de mogelijkheden die ademhaling biedt. Laat je ervaring of reactie gerust achter onder deze blog.

Hartegroet,

Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn posts leuk? Ontvang ze gratis in je inbox: