Groeien in zelfbewustzijn (=het herkennen van je patronen): gebruik de empathy map

Met zelfbewustzijn bedoel ik je bewust zijn van je eigen patronen. Om inzicht te krijgen in je patronen is de empathy map een handig hulpmiddel.

De Empathy map helpt je kijken naar wat je zegt, denkt, voelt en doet. Doe hem bijvoorbeeld is in je pauze. Wat zeg jij zoal in je hoofd tegen jezelf en/of zeg je hardop tegen anderen? Wat denk je zoal? Wat doe je en valt voel je?

Dikke kans dat het je inzichten geeft. Dat inzicht is weer bruikbaar voor je groei.

De eerste keer dat ik emapthy map werkte was toen mijn toenmalige zakenpartner Piet Schmeits het inbracht in ons werk met twee bestuurders in de zorg. Het viel ons op dat hun relatie met één van de belangrijkste personen in het bedrijf troef liep. Ze verplaatste zich in de desbetreffende persoon en deden de oefening. Het gaf hun inzicht in zijn gedrag. En door dit inzicht pasten ze hun eigen gedrag aan en behaalden ze samen resultaten. Het is dus ook een fijn hulpmiddel om je relatie met anderen positief te beïnvloeden :).

De Empathy Map is oorspronkelijk bedacht door Dave Gray. Google ook gerust naar het gebruik ervan. Wat ik er tof aan vind, is dat het een simpel model is dat veel inzicht biedt als je het gebruikt. Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind je mijn posts leuk? Ontvang ze gratis in je inbox: